Zeer geslaagde wedstrijd om de “Lenie van der Meer Bokaal”

Afgelopen zondag 17 maart is in zwembad De Waterlelie door circa 75 zwemmers gestreden om de “Lenie van der Meer Bokaal”. Lenie van der Meer is de oprichter en was drijvende kracht achter Stichting Meer Armslag. In mei 2013 is Lenie overleden, om de gedachte aan haar levend te houden wordt deze wedstrijd jaarlijks georganiseerd. Stichting Meer Armslag zet zich in voor de financiële ondersteuning van zwemmers met een beperking.
De wedstrijd werd voor de negende keer georganiseerd door Stichting Meer Armslag in samenwerking met Zwemvereniging Oceanus. Het is een geïntrigeerde wedstrijd waarin valide en mindervalide zwemmers de strijd tegen elkaar aangaan. Dit jaar waren speciaal voor de para-zwemmers de afstanden uit de para-competitie opgenomen. Op de andere afstanden konden alle zwemmers met een startnummer meezwemmen, ook sporters die nog geen classificatie hebben.

Naast zwemvereniging Oceanus hadden zich 7 andere verenigingen voor de wedstrijd aangemeld, daarmee lijkt de coronadip van de laatste jaren overwonnen te zijn. Het was dan ook een zeer geslaagde middag in het wedstrijdbad van De Waterlelie met veel toeschouwers en gezellige muziek.
Veel zwemmers hebben, mede door al dit enthousiasme, hun persoonlijke records aangescherpt. Aan het einde van de wedstrijd is het klassement opgemaakt, door gezwommen tijden om te zetten naar FINA of IPC punten konden de beste zwemmers worden aangewezen, met- of zonder beperking.
Na afloop was er een spannende prijsuitreiking in het bomvolle restaurant van De Waterlelie. In diverse categorieën werden de winnaars onder luid applaus één voor één bekend gemaakt.

De overall winnares bij de dames is geworden Dannique Koolen, bij de heren is dat Lars Jacobsen. Beiden waren zeer blij verrast, Dannique kon bijna niet geloven dat ze na jaren proberen nu toch écht de bokaal had gewonnen.
De gehele uitslag is gepubliceerd op de site van de KNZB: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25067/